Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gent zoekt private partner voor realisatie 40 svk-woningen

Het stadsontwikkelingsbedrijf Sogent zoekt een private partner voor het ontwerp en de bouw van twee collectieve woongebouwen en voor het beheer ervan als eigenaar de komende 27 jaar. In totaal gaat het om een veertigtal woningen. De huurder staat al vast: het Sociaal Verhuur Kantoor Gent. Kandidaten kunnen zich aanmelden vóór 17 november om 12 uur. 

Gent zoekt private partner voor realisatie 40 svk-woningen_Site Liberteyt
De grootste garantie op betaalbaar wonen blijft vandaag nog steeds sociale huisvesting. Het Gentse stadsbestuur wil daarom het woonaanbod van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Gent de komende jaren verdubbelen.
 
Het SVK huurt woningen op de private huurmarkt en verhuurt deze door aan sociaal kwetsbare huurders. Zij treden op als hoofdhuurder en komen alle daarbij horende verplichtingen na. De huurbegeleiding van SVK Gent en woonbegeleiders van de dienst Sociale Woonbegeleiding zorgen voor een persoonlijke opvolging en begeleiding van de huurders.
 
Sogent ondersteunt het svk in die ambitie door twee woonvoorzieningen te ontwikkelen op twee verschillende locaties in Gentbrugge (site Frederik Burvenichstraat) en Wondelgem (site Liberteyt). Beide zijn eigendom van de stad en het OCMW. Voor de realisatie van dit project is het sogent op zoek naar een private partner, een multidisciplinair team met expertise op vlak van projectontwikkeling, architectuur en duurzaamheid.
 
De private partner staat in voor het bouwen, financieren en het eigenaarsonderhoud van het gebouw. Na oplevering verhuurt de opdrachtnemer de woonunits gedurende een periode van minstens 27 jaar aan SVK Gent dat instaat voor de onderverhuur van de wooneenheden.
 
Daarbij wordt een huurgarantie gegeven aan de private partij gedurende de looptijd van de hoofdhuurovereenkomst(en) van minstens 27 jaar. SVK Gent staat garant voor het huurdersonderhoud, zoals vastgelegd binnen de huidige woninghuurwetgeving. Na het aflopen van de zakelijke rechten op de publieke gronden, komen de gronden en de daarop opgerichte opstallen in volle eigendom van de grondeigenaar(s).
 
De aanbestedingsstukken beschikbaar op: https://sogent.be/bestekken. Deze opdracht is een opdracht voor werken in de zin van art. 2, 18° van de Wet Overheidsopdrachten. De uiterste datum voor het indienen van een kandidaatstelling is 17 november om 12 uur. Er kan enkel elektronisch ingediend worden.
De 40 woningen worden ontwikkeld op twee verschillende locaties, namelijk in Gentbrugge (site Frederik Burvenichstraat) en Wondelgem (site Liberteyt). (Foto’s: Sogent / Stad Gent).
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten