Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gezocht: ontwerpteam voor klimaatneutrale woonwijk in Leuven

Stad Leuven maakt samen met woonmaatschappij Dijledal en KU Leuven de komende jaren werk van een klimaatneutrale woonwijk met veel bos aan de Sint-Jansbergsesteenweg in Heverlee. De partners starten nu de zoektocht naar een ontwerpteam om deze nieuwe woonwijk vorm te geven.

BKBC - 2024-09-05T083259.413
Stad Leuven

De site is samen met de site aan de Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal het laatste grote woonontwikkelingsgebied in Leuven. Op ongeveer negen hectare komt een aangename bosrijke plek met in totaal ongeveer 440 woningen.

De stad, KU Leuven en Dijledal maakten in 2020 een masterplan op voor het gebied dat de krijtlijnen voor dit project uitzet. In 2022 kochten ze de laatste gronden aan. Eind vorig jaar stelden Dijledal, KU Leuven en de stad een selectiedraad op, waarna ze vijf ontwerpteams selecteerden.

“Nu is het tijd voor de volgende stap. We gaan met deze vijf teams kijken wie de sterkste visie voorstelt voor de site”, licht Lies Corneillie, voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven en schepen van wonen, toe. “Er komen een 200-tal sociale woningen, zowat 175 woonunits voor onderzoekers van de KU Leuven en zo’n 35 betaalbare koopwoningen en gemeenschapsvoorzieningen zoals mogelijkerwijze een buurtcentrum en een kinderdagverblijf.” 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten