Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gezocht: ontwerpteam voor woningen in Kessel-Lo

AG Stadsontwikkeling Leuven wil in de komende jaren zeventien meergezinswoningen realiseren op drie percelen langs de Meikeverstraat in Kessel-Lo. Deze zullen worden verhuurd als budgetwoningen aan wie moeilijk op de private markt terechtkan. Het autonoom gemeentebedrijf zoekt nu een multidisciplinair ontwerpteam om dit project te realiseren. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot en met 3 juli 2023.

Site-Meikeverstraat-(5)

De Meikeversite is gelegen aan de Diestsesteenweg, naast supermarkt Delhaize, op fietsafstand van Leuven. Er wordt een kleinschalige woonontwikkeling voorzien met kwalitatieve betaalbare huurwoningen die vooruitstrevend zijn op het vlak van duurzaamheid. Naast een private buitenruimte (terras of tuin) moeten de bewoners ook toegang hebben tot een gemeenschappelijke tuin. Het project zal bestaan uit twee volumes  met telkens drie bouwlagen die een mix van leefunits (van een tot vier slaapkamers) herbergen. Bedoeling is dat de toekomstige bewoners er in de loop van 2027 hun intrek in kunnen nemen. De opdracht houdt ook een voorstel in voor de heraanleg van de open ruimte rond de volumes. AG Stadsontwikkeling Leuven ambieert immers een groene en fijne woonbuurt op de site te creëren. Het ontwerp dient klimaatadaptief te zijn: de ruimte moet dus weerbaar zijn tegen lange periodes van hitte/droogtes en intense regenval. Tevens dient de site zich te lenen tot sport, spel en ontspanning. ​Geïnteresseerde ontwerpteams kunnen voor meer informatie terecht op het elektronische platform voor openbare aanbestedingen (referentie AGSL-060023-F02). In de selectiefase kan iedereen deelnemen die aan de selectievoorwaarden voldoet. Twee tot vijf kandidaten zullen worden weerhouden voor de gunningsfase. Eind dit jaar wordt het project gegund aan de gekozen kandidaat.


Site-Meikeverstraat-(2)
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten