Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gloednieuw kmo-park voor lokale ondernemers in Ranst

De oude site van de voormalige steenkapperij Van Camp werd de voorbije maanden volledig gesaneerd waardoor nu de bouw kan starten van het kmo-park La Brique aan de Oostmalsesteenweg in Ranst.

BKBC - 2024-04-16T102426.499
Antonissen Development Group

Concreet komen er – verdeeld over twee gebouwen - 36 units met oppervlaktes variërend tussen de 216m² en 376m², zes daktuinwoningen van 100 m², zes moduleerbare kantoorruimtes vanaf 177 m², 138 parkeerplaatsen inclusief de mogelijkheid om de nodige laadinfrastructuur voor elektrische wagens te voorzien én zes overdekte fietsenstallingen voor zo’n 60 fietsen.

La Brique is een brownfieldproject. Ontwikkelaar Antonissen Development Group en partner Vanloo Projects hebben eerst de vervallen gebouwen afgebroken en het terrein grondig gesaneerd.

De vernieuwde site krijgt 9.600m² natuurgebied en 2.000m² groene zones. Er wordt 6.500 m² aan groendaken voorzien, de bestaande bomen worden maximaal behouden en er worden wadi’s in het landschapsontwerp geïntegreerd. Het gerecupereerde regenwater wordt opgevangen en gebruikt.

De site is volledig gasloos door met warmtepompen te werken en er worden op 7.500 m² van de totale dakoppervlakte zonnepanelen voorzien. De gebouwen worden opgetrokken in prefab elementen waardoor er efficiënter kan worden gewerkt en er minder afval wordt gecreëerd en minder materiaal verloren gaat.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten