Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Graafwerken voor ecowijk De Lediaan van start

Op de terreinen van de oude zandwinningsgroeve Desmedt in Diegem zijn de werken gestart voor het herontwikkelingsproject De Lediaan. Na 40 jaar verwaarlozing kan de opwaardering van deze centrumlocatie beginnen. De eerste bewoners worden verwacht tegen eind 2025.

Ontwerp zonder titel (17)
PSR-URBICOON

Verspreid over vijf bouwvolumes, komen er op deze site van 1,8 hectare 168 bijna energieneutrale woongelegenheden. Ze voldoen met een E-peil 20 aan de strengste klimaateisen. Ze worden afgewerkt met hoogwaardige materialen en voorzien van duurzame technologieën. Op de daken komen all-in-one semicollectieve installaties met warmtepompen en zonne-installaties. Die zullen instaan voor alle energievoorzieningen: van verwarming tot (passieve) koeling en ventilatie.

Dankzij deze gemeenschappelijke installaties kunnen de energie- en onderhoudskosten geoptimaliseerd worden. Een bijkomend voordeel is dat deze technieken niet in de bergplaatsen van de individuele woningen komen te staan, wat zorgt voor extra wooncomfort en leefruimte.

Door de bewuste keuze voor compact wonen blijft 82% van het terrein groenzone. Collectieve tuinen en een ondergrondse parkeergarage zullen zorgen voor een autoluwe wijk. De fiets- en wandelpaden zorgen voor een snelle verbinding tussen de Oude Haachtsesteenweg en de Woluwelaan, met daarop aansluitend de fietssnelweg F3.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten