Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Groen licht voor duurzaam luxe-nieuwbouwproject aan Potuitpark

Antonissen Development Group kreeg een vergunning om vlak naast het Potuitpark in Sint-Amandsberg twee volumes met samen 31 luxe-appartementen te realiseren. Deze ontwikkeling kreeg de naam ‘Oak Park’ mee en zal zich kenmerken door een duurzaam en groen karakter. Zo wordt 80% van de site als park en wilde tuin ingericht.

P1737 ANTONISSEN

‘Oak Park’ zal 31 BEN-appartementen omvatten die met lucht-waterwarmtepompen worden verwarmd. Daarnaast liggen er zonnepanelen op de daken van de twee gebouwen en worden de panden goed geïsoleerd. Volgens de ontwikkelaar zal dit in een E-peil van 30 resulteren. Ondergronds zijn 35 parkeer- en 53 fietsplaatsen voorzien. Bovengronds komen er 17 bovengrondse parkeerplaatsen in het paviljoen en 30 fietsplaatsen in openlucht. Interessant is dat op 80% van het terrein (van 8120 m²) het groen wordt behouden. Het park wordt bovendien uitgebreid met een wadi die overtollig regenwater kan opvangen. Daarnaast krijgt ‘Oak Park’  een publieke ‘Woodland Garden’: een wilde tuin waarin de sfeer van een bos met streekeigen bomen en planten wordt nagebootst. Zo zal het park op de site naadloos en op een natuurlijke manier overgaan in het naburige Potuitpark. In april 2024 starten de werken en wellicht zullen de eerste bewoners in de loop van 2026 er hun intrek kunnen nemen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten