Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Groen licht voor heraanleg van de Parklaan en de Bareel van Sint-Gillis

urban.brussels leverde een stedenbouwkundige vergunning af voor de heraanleg van de Parklaan en de Bareel van Sint-Gillis. De veiligheid en het comfort voor voetgangers, fietsers en personen met beperkte mobiliteit zal erop vooruit gaan.

BKBC - 2024-06-17T094352.563

De vernieuwde Parklaan, die de Bareel verbindt met het Rochefortplein, zal haar historische, symmetrische karakter behouden, met een groene middenberm voor de tram. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de infiltratie van regenwater in de bodem. Aan de buitenzijde van de rijwegen worden bomenrijen voorzien langs de nieuwe bredere trottoirs.

Over de volledige lengte van de Parklaan worden de tramsporen vernieuwd en komt er infrastructuur voor fietsers. Er komen aparte fietspaden bergop tussen Rochefort en de Clémentinelaan, bergaf bij het naderen van het Rochefortplein in de flessenhals nabij Bareel.

De andere stukken van de Parklaan worden ingericht als fietsstraat, waarbij fietsers de rijbaan zullen delen met auto’s (die hen niet mogen inhalen). Het laatste gedeelte van de Parklaan wordt een eenrichtingsstraat voor het autoverkeer.

De Bareel zelf tenslotte wordt volledig heringericht in functie van de verschillende verkeersstromen. De tram zal niet meer rond, maar dwars over het plein rijden. De trottoirs worden verbreed en de rijweg smaller, zodat er geen twee auto's naast elkaar kunnen rijden. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten