Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Grote bouwprojecten op komst bij Hogeschool PXL

De Hogeschool PXL schrijft in samenwerking met de Vlaamse Bouwmeester een studieopdracht uit voor de vernieuwbouw van de huisvesting van de opleidingen Business, Digital en SyntraPXL en de nieuwbouw van een BusinessHub voor de hogeschool. Het bouwbudget bedraagt ca. 18,64 miljoen euro, zonder btw. Een voorwaardelijk gedeelte (ca. 3,9 miljoen euro) omvat de optimalisatie van de duurzaamheid en energie-maatregelen en is afhankelijk van subsidiëring. De bouwplaats situeert zich aan de Elfde-Liniestraat 26 in Hasselt. Kandidaat-studieteams kunnen zich aanmelden vóór 24 februari om 11 uur via vlaamsbouwmeester.be.

Grote bouwprojecten op komst bij Hogeschool PXL1
Team Vlaams Bouwmeester / Tim Van de Velde

De opdracht omvat een ingrijpende renovatie of vernieuwbouw van het gebouw waarin momenteel de departementen PXL-Business en PXL-Digital zijn gehuisvest. De renovatie-opgave behelst een herinrichting van de bestaande onderwijsfaciliteiten en een herstructurering van de ondergrondse en gelijkvloerse verdiepingen, zodat hier ruimte ontstaat voor toekomstige onderwijsvormen gecombineerd met studentenvoorzieningen.

Daarnaast plant Hogeschool PXL de nieuwbouw van een BusinessHub, van waaruit dienstverlening wordt ontwikkeld en aangeboden om Limburgse bedrijven te transformeren en te innoveren, met digitalisering als voornaamste aandachtspunt. De BusinessHub omvat living labs, ruimtes voor start-up’s, en faciliteiten om via onder andere virtual reality verschillende belevingen te simuleren. Tevens worden extra ruimtes voorzien voor de integratie van diverse activiteiten van SyntraPXL. Een voorwaardelijk deel van de opgave (afhankelijk van aangevraagde subsidiëring) is de mogelijkheid om de herinrichting van de campus te gebruiken als living lab voor de Green & Techopleidingen zoals bouw, elektromechanica, energiesystemen, klimatisatie, groenmanagement.

Grote bouwprojecten op komst bij Hogeschool PXL2
Team Vlaams Bouwmeester / Tim Van de Velde
Grote bouwprojecten op komst bij Hogeschool PXL3
Team Vlaams Bouwmeester / Tim Van de Velde
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten