Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Heraanleg Meirbrug en Scheldekaaien aan Antwerpse Suikerrui

Het schepencollege van Antwerpen zet nieuwe stappen in de realisatie van de Via Sinjoor. Na de transformatie van het Operaplein worden nu ook de Meirbrug en de Scheldekaaien ter hoogte van de Suikerrui aangepakt. Zo krijgen voetgangers één lange wandelas van het station Antwerpen-Centraal tot aan Het Steen en de Scheldekaaien. 

Heraanleg Meirbrug en Scheldekaaien aan Antwerpse Suikerrui
Het deel dat de Meir via de Boerentoren met de Groenplaats verbindt, wordt autoluw. Het uiteindelijke doel is om het zestiende-eeuwse centrum van de stad in te richten als een woonerf. Deze heraanleg betreft zowel bovenlokale als lokale straten en wordt deels door de stad, deels door het district Antwerpen gefinancierd. Het voorontwerp staat half augustus op de agenda van het districtscollege. 
 
De Via Sinjoor wordt verder doorgetrokken van de Grote Markt langs de Suikerrui tot aan Het Steen, met een vrije doorgang over de Scheldekaaien. Het autoverkeer en het snelle fietsverkeer langs de Scheldekaaien gaat ondergronds, langs een verdiepte Kaaiweg. Ook de ingang van de parking Grote Markt gaat ondergronds. In de korte tunnel wordt een fietsparking ingewerkt met 500 plaatsen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten