Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Heraanleg Olen-Centrum en bouw administratief centrum gaan door

Het meerjarenplan van de gemeente Olen blijft behouden zonder dat er financiële problemen ontstaan. De voorbije maanden werd de budgettaire haalbaarheid van elke actie in het beleidsplan onderzocht. Er worden geen geplande projecten geschrapt. De heraanleg van Olen-Centrum en de bouw van het nieuwe administratief centrum gaan gewoon door. Er komt geen belastingverhoging en er wordt niet gesnoeid in het gemeentepersoneel.

Heraanleg Olen-Centrum en bouw administratief centrum gaan door (1)
Het vervolg van de werken in Olen-Centrum is één van de grootste projecten uit het meerjarenplan die deze legislatuur nog op het programma staat. Waar enkele jaren geleden de doortocht (gewestweg N152) en Ven werden aangepakt, staat er in het voorjaar van 2023 een herinrichting van het dorpsplein, de schoolomgeving van Willem Tell en enkele omliggende straten op de planning. Het doel: de dorpskern aantrekkelijker en leefbaarder maken. 
 
Ook de bouw van het nieuwe administratief centrum blijft op de planning staan, al wordt het project meer gespreid in tijd. De nieuwe openingsdatum is voorzien in het najaar van 2025. Door alle administratieve diensten samen te brengen wil Olen de hulp- en dienstverlening vergemakkelijken en verbeteren. Verenigingen kunnen na openingstijd beroep doen op de vergaderruimtes. In de bibliotheek wordt een extra polyvalente ruimte voorzien waar lezingen, filmvoorstellingen en kleine concerten kunnen plaatsvinden. Door te investeren in een duurzaam gebouw wordt ook bespaard op energieverbruik en onderhoudskosten. Het gemeentebestuur is recent ook gestart met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Het huidige plan, dat in 2008 werd opgemaakt, voldoet niet meer. 
 
 

 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten