Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Het detentiecentrum van Saint-Hubert krijgt een nieuw schrijnwerkatelier

De Regie der Gebouwen is gestart met de bouw van een nieuw schrijnwerkatelier in het detentiecentrum van Saint-Hubert. Het nieuwe gebouw zal onder meer voorzien worden van meer dan 120 fotovoltaïsche panelen.

BKBC - 2024-09-30T155738.972
Regie der Gebouwen

Het voormalige atelier werd verwoest door een brand in 2022. De Regie der Gebouwen liet toen onmiddellijk alle dringende werken uitvoeren om de locatie te beveiligen en de gemeenschappelijke daken van de te behouden vleugels in stand te houden. In 2023 werden de getroffen infrastructuren dan afgebroken.

De wederopbouw van de werkplaats is van groot belang voor de goede werking van het detentiecentrum, waar gedetineerden onder meer meubels maken die in andere gevangenissen gebruikt worden.

De werken gingen deze maand van start en zullen zo'n anderhalf jaar duren en ongeveer 3,7 miljoen euro kosten. Er worden meer dan 120 zonnepanelen geïnstalleerd.

De re-integratie van gedetineerden is een cruciale uitdaging, vooral in de huidige context van overbevolking in de gevangenissen, die vaak wordt gelinkt aan een hoge recidivegraad. De wederopbouw van het schrijnwerkatelier, is een belangrijk onderdeel in dat proces. Door gedetineerden de kans te geven om competenties te ontwikkelen, bijvoorbeeld in de schrijnwerkerij, voelen ze zich niet alleen nuttig, maar kunnen ze ook bouwen aan een betere toekomst. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten