Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Het tiende en laatste kmo-park van citydev.brussels krijgt vorm

Citydev.brussels bouwt binnenkort een site in Sint-Jans-Molenbeek om tot haar tiende kmo-park. De projectontwerpersopdracht voor dit ‘Stevin’-project werd gegund aan architectenbureau Altiplan. Het werkt samen met BSolutions, Natura Mater en BatiTerre.

Ontwerp zonder titel (42)

Citydev.brussels ging in haar beheersovereenkomst de verbintenis aan om tien kmo-parken te bouwen tegen 2025. Stevin, op de Steenweg op Gent in Sint-Jans-Molenbeek, is het laatste in de rij. Er komt ruimte voor productieactiviteiten met zes ateliers van telkens 550 m², die nog kunnen worden opgedeeld in modules van ongeveer 275 m², en zes kantoorruimten.

Het ontwerpteam wil de bestaande structuur behouden en inzetten op hergebruik en biobasedmaterialen. Bij de transformatie wil het verder ook de grond ontharden, aan landschapsinrichting doen, om op de site voor meer biodiversiteit te zorgen, het gebouw aanpasbaar maken en zonnepanelen plaatsen.

Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels: “Stevin is misschien niet het grootste kmo-park dat we ontwikkelen, maar het heeft wel symbolische waarde: dit is nummer tien en dus maken we met Stevin één van de doelstellingen uit onze beheersovereenkomst voor 2021-2025 waar. Maar bovenal: met dit project spelen we in op de steeds grotere vraag naar productieruimten in het Brussels Gewest.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten