Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Inclusief en betaalbaar woon- en zorgcentrum

In Scheldewindeke slaan de Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek, het Orthoagogisch Centrum De Beweging en de gemeente Oosterzele de handen in elkaar voor de bouw van vijftig aangepaste appartementen voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel, motorische beperking of autisme. Het betreft een inclusief project met woonunits op maat van de bewoners en een geïntegreerd dagcentrum. Uniek is dat de appartementen aan een betaalbare prijs zullen worden aangeboden.

De batterijen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten.

Render3_WM
SHM Denderstreek

SHM Denderstreek beschouwt het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om oplossingen aan te reiken die binnen haar werkingsgebied zijn aangepast aan de noden met betrekking tot wonen. De huisvestingsmaatschappij is dan ook voorstander van gemengde projecten waarin een mix aanwezig is van huren en kopen, gemeenschapsruimten, een groene omgeving en gebouwen waarin andere sociale actoren hun activiteiten kunnen vestigen. Het woon- en zorgproject ‘Groot Bewijk’ moet voor alle betrokkenen een win-winsituatie opleveren. Wanneer de zorg voor specifieke doelgroepen wordt geïntegreerd op de plaats waar ze wonen, werkt dit drempelverlagend. Het dagcentrum van OC De Beweging zal zich op het gelijkvloers bevinden. Daar zal ze overdag voor alle cliënten (zowel bewoners van de sociale appartementen als niet-bewoners) activiteiten op maat aanbieden. Verder komt er een gemeenschappelijke woonruimte waar bewoners terecht kunnen en waar ze de mogelijkheid hebben om samen te eten. Het project werd ontworpen door Eva Architecten en zal door hoofdaannemer Bekaert Building Company worden gerealiseerd.  

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten