Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Indrukwekkend: opvang van een bestaand gebouw

Op een bouwwerf op het Sint-Pietersplein in hartje Gent heeft Van Rooy-FBT samen met V-Systems verschillende technieken gebruikt om een als monument beschermde gevel en een beschermd gebouw te behouden in opdracht van Groep Huyzentruyt. We laten jullie meegenieten van enkele indrukwekkende foto’s van dit project.  

Indrukwekeknd 1
Voor dit project werkte Van Rooy-FBT samen met verschillende partijen. De onderneming speelde naar eigen zeggen een sleutelrol in het bedenken en de engineering van dit concept. Het betreft de opvang van een bestaand gebouw, waarvan de kelder moet verdiept worden zodat de nieuwe parkeerkelder mooi kan aansluiten bij het bestaande gebouw. Van Rooy-FBT verzorgde de beschoeiing van de bouwput met 80 lopende meter secanspalenwand. Er werden 45 grondankers geplaatst om de palenwand met grondkering tot 9 m te verstevigen.
 
Voor de opvang van het als monument beschermde gebouw door V-Systems werden twee afzonderlijke funderingspalen geboord om de schoorconstructie van het bestaande gebouw op te vangen. Binnen in het gebouw boorde Van Rooy-FBT met zijn Commachio235 vijf micropalen van 13 m diep, waarover een schroefinjectiebuis werd geplaatst. Dit om te voorkomen dat de micropaal zou uitknikken bij het uitgraven van de kelder.
 
Als de afbraak volledig is voltooid, zullen ze de kelder nog verdiepen door middel van een onderschoeiing die ze langs binnen uitvoeren.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten