Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Jansen Pharmaceutica bouwt nieuwe productiesite in Gent

Janssen Pharmaceutica, de dochter van het Amerikaanse Johnson & Johnson, vestigt zich op Tech Lane Ghent. Later dit jaar begint op Tech Lane Ghent de bouw van een 26.000 m² grote productiesite.

Beeld 4
Zowel de nabijheid en expertise van de UGent en het UZ Gent als de duurzame bedrijfsruimte in Tech Lane Ghent waren doorslaggevend om hun innovatieve kankertherapie in Gent te ontwikkelen. Vanaf 2023 zullen op de nieuwe site alle Europese behandelingen met celtherapie voor bloedkanker worden ontwikkeld.
 
“We mogen trots zijn dat ons land de thuisbasis wordt van de eerste productiesite voor celtherapie in Europa. Het bewijst dat we toptalent hebben dat topinvesteringen mogelijk maakt. De regering zal zich dan ook blijven inzetten om innovatieve bedrijven zoals J&J kansen te geven om te blijven groeien en innoveren”, zegt eerste minister Alexander De Croo.
 
“De belangrijkste grondstof in Vlaanderen zijn onze brains. Daarom zetten we met ons relanceplan volop in op technologische innovatie. Biotech is één van onze paradepaardjes. Daarom ben ik blij dat Vlaanderen de eerste productiesite voor celtherapie in Europa krijgt. Dit doet onze regio internationaal stralen”, zegt de Vlaamse minister-president Jan Jambon.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten