Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Japanse designprijs voor Ney

Laurent Ney van het architectenkantoor Ney & Partners  krijgt de Japan Structural Design Prize voor het ontwerp van de luifel in Misumi (Kumamoto, Japan). De prijs, vroeger bekend als de Gengo Matsui Prize, werd in 1990 in het leven geroepen na het pensioen van ingenieur en professor Gengo Matsui aan de Waseda Universiteit.

japanse designprijs

Tijdens de voorbije jaren werden reeds 31 ingenieurs, onder wie vijf internationaal gereputeerde (Leslie E. Robertson (USA), Peter Rice (Groot-Brittannië), Jorg Schlaich (Duitsland), Cecil Balmond (Groot-Brittannië) en Heinz Isler (Zwitserland)), gelauwerd.

Dit jaar valt deze eer te beurt aan Laurent Ney en zijn bureau Ney & Partners. Het ontwerp voor de luifel van Misumi werd geselecteerd als prijswinnaar voor beste ontwerp van een buitenlandse ingenieur. De jury waardeert het belang dat Ney & Partners hecht aan het ontwerpproces waarin de technische oplossingen het ontwerp sturen.

De ontwerpen geven daarnaast een nieuwe betekenis aan de context waarin ze gebouwd worden. Ook de materiaalkeuzes, de zorgvuldige detaillering, de structurele oplossingen en hoe die samenkomen in de architectuur worden geroemd als kwaliteiten van dit en de andere ontwerpen van Ney & Partners.

De prijs wil de rol en het belang van ingenieurs in vernieuwende en hoogstaande architectuurontwerpen onder de aandacht brengen. Het doel is ingenieurs te motiveren om een bijdrage te leveren tot de vernieuwing van de kennis over de engineering en het belang van ingenieurs in het ontwerpproces bij architecten en het publiek aan te tonen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten