Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Kairos verkoopt kmo-park CanalCity aan citydev.brussels

citydev.brussels en privépromotor Kairos hebben een akkoord bereikt over de verkoop van een kmo-park op de Deleerssite in Anderlecht. citydev.brussels zal de site beheren en verhuren onder de naam CanalCity.

BKBC - 2024-04-19T094456.765
Kairos

CanalCity ligt in Anderlecht aan het Kanaal Brussel-Charleroi, ter hoogte van de brug op de Paapsemlaan. Ze is ingekleurd als ondernemingsgebied in een stedelijke omgeving (OGSO).

Privépromotor Kairos wil de voormalige industriesite nieuw leven inblazen met een ambitieus gemengd project. Het project, dat sinds mei 2023 in aanbouw is, bestaat uit vier woongebouwen met 147 woningen, 16 productie-units, vijf handelsruimten, een crèche en twee scholen. Het heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak sinds 2022 en is een van de grootste vergunde projecten ooit in het Brussels Gewest.

Zodra de werken klaar zijn (eind 2025 - begin 2026), moeten het project en de buurt uitgroeien tot een bruisende avant-gardewijk waar je kan wonen, werken en leren.

citydev.brussels is allang geïnteresseerd in de verlaten industriesite. Ze was ook al naar de voormalige eigenaar en de naburige site gestapt met ideeën om het gebied te herontwikkelen.

Ondertussen kocht Kairos de grond. De promotor klopte al snel bij citydev.brussels aan met het voorstel om het kmo-park over te kopen. Beide partijen bereikten een akkoord en sloten een verkoopovereenkomst voor dit programma van net geen 6.000 m²: 11 ateliers voor productieactiviteiten van 350 à 800 m², 26 parkeerplaatsen en 60 fietsstaanplaatsen.

De hele operatie kost 14.273.700 euro exclusief btw.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten