Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Kantorencomplex Europese Commissie krijgt tweede leven

Projectontwikkelaar Revive wil het kantorencomplex van de Europese Commissie aan het Brusselse Jubelpark nieuw leven inblazen. De Gentse ontwikkelaar heeft het gebouw aan de Nerviërslaan 105 in Etterbeek gekocht en voorziet tegen 2029 zo’n 75 vernieuwbouwappartementen en enkele commerciële ruimtes.

Ontwerp zonder titel (58)

Tot eind 2026 blijft de Europese Commissie als vruchtgebruiker gehuisvest in het gebouw. Zodra de huurovereenkomst afloopt kan de reconversie van het kantoorgebouw starten. Op voorwaarde dat de vergunningsaanvraag voor het herbestemmingsproject is toegekend.

Het plan is om op de gelijkvloerse verdieping van de negen verdiepingen hoge building commerciële ruimte(s) te voorzien, die als kantoren of winkels kunnen dienen of een andere buurtondersteunende functie kunnen krijgen. Op de bovenliggende verdiepingen komen een 75-tal appartementen en studio’s, die geschikt zijn voor zowel gezinnen als alleenstaanden. Om de sociale cohesie te bevorderen en de toekomstige bewoners met elkaar te verbinden, onderzoekt de ontwikkelaar de mogelijkheid van een rooftoptuin en gemeenschappelijke tuin in de binnenplaats.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2027 beginnen. In de tweede helft van 2026 start de verkoop. De eerste bewoners zouden dan in de loop van 2029 hun intrek kunnen nemen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten