Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Kindvriendelijke nieuwbouw wil jonge gezinnen in Antwerpen houden

Antwerpen heeft het moeilijk om jonge gezinnen in de stad te houden. Het nieuwe project terhaven aan het Kattendijkdok is ontworpen om dat te verhinderen.

BKBC - 2024-05-06T111523.597
Dethier

‘Het meest gezinsvriendelijke bouwproject van Antwerpen’ is het resultaat van een wedstrijd voor de gezinsvriendelijke ontwikkeling in de opkomende Cadix-wijk. Van de 27 inzendingen sloot het voorstel van het Limburgse familiebedrijf Dethier het best aan bij de visie van de stad en de buurt.

Residentie terhaven omvat 59  appartementen, verspreid over vier woongebouwen met elk een eigen, uniek karakter. Er zijn ook nog acht stadswoningen voorzien. Het project omvat daarnaast vier commerciële ruimtes die aansluiten op het plein, een groene binnentuin van bijna 500 vierkante meter, 445 vierkante meter gemeenschappelijke buitenruimte verspreid over twee daktuinen en twee multifunctionele gedeelde ruimtes.

De appartementen zijn op de eerste plaats een pak groter dan gemiddeld, van 120, 140 tot 160 vierkante meter, en hebben twee, drie en zelfs vier slaapkamers.

Iedere eenheid is uitgerust met een ruim privatief terras. Er is ook een groene binnentuin van 475 vierkante meter, die niet alleen met trappen maar ook met een glijbaan bereikt kan worden.

“De liften zullen breder zijn – handig voor kinderwagens maar bijvoorbeeld ook voor rolstoelgebruikers”, zegt Philip Carens, hoofd projectontwikkeling. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten