Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

KPMG bouwt een ambitieuze nieuwe zetel

KPMG Luxembourg wil haar mensen een van de creatiefste werkomgevingen van het land aanbieden. Om die ambitie waar te maken, zal het bedrijf tegen het eind van dit decennium zijn intrek nemen in een gloednieuw hoofdkantoor in Kirchberg. Het rekent daarvoor op ontwikkelaar BPI Real Estate.

Ontwerp zonder titel (68)

Het project krijgt vorm op de site waar BGL BNP Paribas sinds 1995 haar historische zetel heeft. In zijn geheel omvat het de herontwikkeling van 55.658 m2 bruto bebouwde oppervlakte, met behoud van het bestaande park. KPMG zal 31.000 m2 in gebruik nemen, inclusief een coworking space en een food court. De resterende 24.658 m2 worden door alleen BPI Real Estate ontwikkeld en krijgen een gemengde bestemming.

De toekomstige zetel wordt een gebouw met voorbeeldige milieuprestaties, opgetrokken met natuurlijke elementen die het welzijn van gebruikers zullen bevorderen. Het project zal daarom in aanmerking komen voor de certificeringen BREEAM, WELL Building Standard en LCBI (Low Carbon Building Initiative). 

Om het hoofdkwartier van KPMG een emblematische architectuur mee te geven, wordt een Europese architectuurwedstrijd georganiseerd. Het wordt sowieso een van de grootste houtskeletgebouwen van het land. Het nieuwe project moet in 2029 klaar zijn.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten