Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Laatste fase voor aanleg Park Groot Schijn in Antwerpen

Zopas werd het startsein gegeven voor de laatste fase in de aanleg van Park Groot Schijn in Antwerpen. Deze driedelige fase omvat de aanleg van de paden en de omliggende natuur in het noordelijke deel van het park. Aannemer Hens nv pakt eerst de parkdreef tussen de Ruggeveldlaan en de begraafplaats aan. Daarna is de doorsteek van de August van de Wielelei richting begraafplaats aan de beurt. De aanplantingen voor extra groen zijn gepland voor eind 2022. Daarnaast wordt de verlichting vernieuwd zoals in de rest van het park. Tot slot worden de paden richting jeugdkamer en hondenschool afgewerkt.

Laatste fase voor aanleg Park Groot Schijn in Antwerpen
Als alles vlot verloopt zijn de werken klaar tegen de zomer van 2023. Dankzij een samenwerking tussen stad, district, verenigingen en gebruikers wordt het gebied, dat voorheen was opgedeeld in verschillende sport- en recreatieterreinen, omgevormd tot één groot groen park van 83 ha. Intussen loopt ook de bouw van een school in de scholenkamer door, net zoals de werken aan de jeugdlokalen en de Scinthoeve. In de toekomst pakt de stad nog het woonwagenterrein aan de Makro en sportkamer 2 aan en komt er een sporthal in de scholenkamer.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten