Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Leuven bouwt nieuwe school aan Vaartkom

De stad Leuven zal samen met het katholieke onderwijsnet KSLeuven een innovatieve secundaire school voor 250 leerlingen bouwen aan de J.P. Minckelersstraat, ter hoogte van de Vaartkom.

Leuven bouwt

De nieuwe eerstegraadsschool krijgt de naam Stroom en focust op een brede oriëntering. Ze zal zich toespitsen op het onderwijs van de toekomst. Technologie, wetenschap, wiskunde en creativiteit zullen belangrijk zijn, net als een actieve betrokkenheid van de bedrijven en ervaringsgericht leren binnen en buiten de schoolmuren.

Precies daarom wordt de school ingebed in het gebied rond de Vaartkom, die zich wil ontwikkelen als de creatieve en innovatieve zone van Leuven. “De dynamiek die daar heerst door de aanwezigheid van creatieve ondernemers, kunstenaars en cultuurhuizen is een meerwaarde voor een school die innovatief onderwijs wil aanbieden. Er wordt ook verwacht dat de school haar ervaringen met het onderwijs van de toekomst deelt met alle andere scholen, over alle netten heen”, aldus de Leuvense schepen van Onderwijs Mohamed Ridouani.

De scholengemeenschap KSLeuven en het team achter Stroom zijn blij dat er een definitieve locatie gevonden is voor hun school. “De Vaartkom is de perfecte omgeving voor de vernieuwende school waar we aan werken. Stroom wil zich niet opsluiten in gebouwen, maar met de leerlingen letterlijk op pad gaan in de stad en gebruik maken van alles wat de omgeving te bieden heeft. We kijken er naar uit om samen te werken met de vele innovatieve partners die hun thuis hebben gevonden in deze bruisende buurt”, aldus coördinerend directeur Danny Pijls. Informatie over de nieuwe school en het project vind je op stroomleuven.be.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten