Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Leuven legt nog meer fietsstraten aan

De stad Leuven vernieuwt dit jaar vijf fietspaden en legt twee gloednieuwe fietsstraten aan. Het gaat om een investering van 700.000 €. Zo krijgt de druk befietste Blijde Inkomststraat een breder fietspad en wordt ook de Riddersstraat omgevormd tot een fietsstraat.

Leuven fietsstraten hoofdfoto

“Deze ingrepen passen binnen ons fietsbeleidsplan waarmee we werken aan de uitbouw van een aantrekkelijk en comfortabel fietsroutenetwerk, niet alleen in het centrum maar ook in de deelgemeenten”, zeggen schepenen van Openbare Werken Dirk Robbeets en schepen van Financiën Carl Devlies.

Eén van de meest befietste wegen in Leuven-centrum is de Blijde Inkomststraat. Dagelijks rijden hier bijna 3.000 fietsers. Daarom wordt het nieuwe fietspad 2 m breed zodat het nog meer fietsers aankan. Een ander druk fiets- en wandelpad, op de middenberm tussen de Parkpoort en de Naamsepoort, krijgt een nieuwe asfaltlaag. Ook de grindpaden die het fietspad met de Leo Dartelaan en de Weldadigheidsstraat verbinden, krijgen een asfaltlaag om het fietscomfort te verhogen.

Ook de Strijdersstraat in Leuven, het Lovensevoetpad in Kessel-Lo en de Haanhofweg in Heverlee krijgen een nieuwe bovenlaag van asfalt. De Haanhofweg loopt parallel met de Meerdalbos-laan en verbindt Kessel-Lo met het Researchpark in Haasrode. Daar worden de betonplaten vervangen door asfalt.

Na de Parijsstraat, de Schapenstraat en de Parkstraat zal ook de Riddersstraat worden omgevormd tot een bordeauxkleurige fietsstraat, waar auto’s te gast zijn en fietsers niet mogen inhalen. “Dagelijks fietsen ongeveer 1.600 mensen door de Riddersstraat. Nu die straat eenrichtingsverkeer voor auto’s is, kunnen we er een fietsstraat van maken om de doortocht veiliger te maken voor die fietsers”, aldus de schepenen.

Eveneens dit jaar zal ook de Hoegaardsestraat in Kessel-Lo worden omgevormd tot fietsstraat van de Brugstraat tot aan de Ziekelingenstraat, als een onderdeel van de fietssnelweg Leuven-Tienen. “In een latere fase vervangen we de kasseien in het tweede stuk van de Hoegaardsestraat en leggen we ook in dat deel een fietsstraat aan”, besluiten Devlies en Robbeets.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten