Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

In Leuven werd het nieuwe kinderdagverblijf DoRemy officieel geopend in aanwezigheid van Bieke Verlinden (voorzitter Zorg Leuven), Carl Devlies (schepen van Financiën en Ruimtelijk Beleid), Veronique Houben (aannemer), architect-projectleider ir. Elke Martens en de verantwoordelijken voor de nieuwe site Fabienne Tejpar, Rita Deville en Vanessa Costrop.    

HET LAATSTE BLAD - DOREMY
De nieuwbouw situeert zich op de hoek van de Andreas Vesaliusstraat en de Frederik Lintsstraat, beschikt over 50 opvangplaatsen en grenst aan het woonzorgcentrum Edouard Remy en het Booghuys, een verblijf voor personen met dementie. Zo ontstaat een verbinding tussen verschillende generaties. Volgens studies blijven ouderen langer fysiek en mentaal gezond wanneer er kinderen in de buurt zijn.
 
Het ontwerp is van de thv VK Studio Architects, Planners & Designers uit Roeselare en Bureau voor architectuur & planning uit Heverlee. Zij kozen voor duurzame en ecologische ingrepen zoals een groendak, recuperatie van regenwater en een gedeeld beo-veld voor de verwarming. Fietsen, bakfietsen en buggy’s kunnen ondergronds worden gestald en ook de kiss-and-ridezone is ondergronds voorzien zodat het verkeer in de omliggende straten beperkt blijft.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten