Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Leuven start laatste restauratiefase Abdij van Park

De grootscheepse restauratiecampagne van de Abdij van Park in de Leuvense deelgemeente Heverlee krijgt een subliem sluitstuk met de restauratie en herbestemming van de oost- en noordvleugel en de infirmerie.

Leuven start laatste restauratiefase Abdij van Park
De werken werden gegund aan aannemer Monument Vandekerckhove uit Ingelmunster. Architectenbureau Studio Roma en studiebureau Ingenium maakten de plannen op en zullen de werken opvolgen.
 
De oost- en noordvleugel en de infirmerie zijn herbestemd voor gemengd gebruik door EAP (Erfgoedsite Abdij van Park) en de KU Leuven. Hiervoor zullen grote delen van deze gebouwen na de restauratie in ondererfpacht worden gegeven aan de Leuvense universiteit.
Eén van de blikvangers is de zestiende-eeuwse kapittelzaal in de oostvleugel. Op de eerste verdieping van de oostvleugel en de infirmerie komen kamers en leefruimten voor paters en priesterstudenten. De zolderverdieping van de oostvleugel krijgt een bijkomende tentoonstellingsruimte.
 
De werken beginnen op 13 september en zullen duren tot in 2025. De kostprijs wordt geraamd op 8.962.646,37 €. De restauratiecampagne van de Abdij van Park kadert in de meerjarensubsidiëring door de Vlaamse overheid.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten