Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Leuvens megacontract voor Vandebos uit Alken

Bouwbedrijf Vandebos uit Alken tekende zopas het grootste contract uit zijn bedrijfsgeschiedenis. De Limburgse bouwgroep gaat in het stadshart van Leuven de Hertogensite afwerken. Op een oppervlakte van 6,5 ha herontwikkelt bouwheer Resiterra deze voormalige ziekenhuissite tot een zone met 540 woningen en appartementen, openbare voorzieningen en een park van 1 ha. De opdracht is goed voor 28,5 miljoen € en moet klaar zijn tegen 2028.

Leuvens megacontract voor Vandebos uit Alken (1)
Tot de opdracht behoren de realisatie van een ondergrondse parking op twee niveaus, drie residentiële gebouwen van negen verdiepingen, de technieken, de afwerking en de coördinatie van het project. De aannemer is al begonnen met de kelderbeschoeiingen.
Volgens Krijn Henrotte, de CEO van Vandebos, kon het megaorder worden binnengehaald dankzij de zeer goede samenwerking die zijn bedrijf de voorbije jaren uitbouwde met projectontwikkelaar Resiterra. Zo werkten ze in Leuven ook het woonproject Jansenius samen af.

De Leuvense Hertogensite is één van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen van de jongste decennia. Concreet worden 540 woningen en appartementen voorzien, een groot stuk van de Dijle op de site wordt opnieuw opengelegd en er wordt een nieuw park voorzien dat vanaf 2023 wordt opengesteld voor alle inwoners. De site zal ook één van de grootste autovrije woonzones in Leuven worden.
 
Behalve de 540 voorziene wooneenheden zal de Hertogensite ook plaats maken voor een aantal projecten die op z’n minst in het oog zullen springen. Zo zal hier onder meer ook de eerste Welzijnstoren van Vlaanderen worden gebouwd. De bouwvergunning is al uitgereikt. De Welzijnstoren wordt een zorg- en welzijnsplatform met bijzondere aandacht voor chronische zorg, vooral bij ouderen. Daarnaast wil men er voornamelijk inzetten op innovatie in het zorglandschap. De Welzijnstoren komt op de plaats waar nu het Sint-Raphaëlziekenhuis gehuisvest is en dat verhuist naar Gasthuisberg.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten