Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Lokeren verkoopt terrein voor residentiële ontwikkeling

De stad Lokeren verkoopt 19.616 m² grond voor residentiële ontwikkeling dichtbij de Markt.

Lokeren verkoopt terrein voor residentiële ontwikkeling

Op het terrein aan de Groendreef staan een industrieel gebouw, een schoolgebouw en een erfgoedvilla. De verkoop gebeurt onder voorwaarden, waarbij behalve de prijs ook de herontwikkeling in waarde gebracht wordt. Het projectvoorstel is goed voor één derde van de beoordeling, het financiële bod voor twee derden. De minimale biedingsprijs bedraagt 2,2 miljoen €, nog zonder kosten en registratierechten. De zitting waarop de biedingen geopend worden, wordt georganiseerd op maandag 16 januari 2017 om 14 u in de raadzaal van het stadhuis in Lokeren.

Alle percelen liggen in woongebied en het ruimtelijk uitvoeringsplan Bergendries-Ueberg. De site omvat een oud fabrieksgebouw dat deels werd verbouwd tot een sport- en jeugdcomplex, een prefab laagbouw die gebruikt werd als school en een villa met erfgoedwaarde. De villa moet behouden en gerenoveerd worden, de overige gebouwen moeten door de koper gesloopt worden. Het basisontwerp moet voldoen aan de voorwaarden van het rup, zoniet wordt het volledige bod uitgesloten van verdere beoordeling. De inschrijver mag wel haalbare suggesties/varianten in zijn ontwerp voorstellen die binnen de mogelijkheden van de Codex Ruimtelijke Ordening realiseerbaar zijn (via een afwijking van de rup-voorschriften).

In 1992 kocht de stad het meest noordelijk gelegen deel van het fabrieksgebouw en verbouwde het tot een sporthal en kantoren. Het zuidelijke deel van het fabriekspand werd samen met de toegangsweg in 2008 gekocht en heeft nog de fysieke kenmerken van de vroegere fabriek. De Villa ter Dennen of Villa Geurts, gelegen in een park, werd gebouwd in 1908. Deze woning werd opgenomen in de Inventaris Bouwkundig Erfgoed, maar is niet beschermd als monument. Aan de westzijde paalt de site rechtstreeks aan het Park Ter Beuken. Aan de noordzijde bevindt zich het winkelcomplex Bergendries.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten