Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Make-over van GC Nekkersdal voorgesteld

Met de toewijzing van de design & build opdracht aan het bouwteam Debuild, bestaande uit aannemer Democo en architectenbureau’s OSK-AR en Zampone, heeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) het startschot gegeven voor de transformatie van Nekkersdal.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-19T153257.255
Democo, OSK-AR en Zampone

Er werd een opdracht gegund voor 9,8 miljoen euro euro voor de bouw van het gemeenschapscentrum. Er is bewust gekozen voor een duurzame invalshoek. Zo wordt er maximaal ingezet op het behouden van de gebouwen en materialen die na onderzoek herbruikbaar bleken. Deze aanpak zorgt er ook voor dat Nekkersdal een deel van zijn eigenheid kan behouden en dat het centrum na de bouwwerken geen afgelikte nieuwbouw wordt. 

Het herenhuis aan de Emile Bockstaellaan wordt behouden en de volledige gelijkvloers wordt ingericht tot een onthaal en een ruim en gezellig eetcafé. De theaterloods blijft behouden. De overige ruimte wordt een overdekte speelruimte die vooral door de buitenschoolse opvang zal worden gebruikt.  Het aansluitende oude fabrieksgebouw met schouw wordt volledig gestript en gerenoveerd om onderdak te bieden aan de lokalen van de buitenschoolse opvang, vergaderzalen, een buurtkeuken en aan de conciërgewoning.  Naast de huidige sportzaal, komt een gloednieuwe multifunctionele theater- en feestzaal voor een 160-tal personen. 

De bibliotheek krijgt een nieuwbouw met drie bouwlagen en een herkenbaar gezicht aan de Gustave Schildknechtstraat. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten