Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Masterplan laat Patras herleven

Het Griekse Office 25 Architects heeft een masterplan ontwikkeld voor de oude haven van de Griekse stad Patras.

masterplan patras hoofdfoto

 

De stad heeft een ideale ligging in een baai aan de Ionische zee, maar de haveninfrastructuur zorgde ervoor dat een mooie verbinding tussen stad en zee niet mogelijk was. Daar wil dit masterplan aan verhelpen.

Haven verhuist

De havenactiviteiten verhuizen naar een andere locatie, zodat de stad naar het water kan groeien. Aan het water zal een stedelijk park gerealiseerd worden dat vooral focust op recreatie, sport en cultuur (o.m. een museum). De connectie met de stad wordt gemaakt door het hek rond de oude haven te verwijderen, de weg langs de haven smaller te maken – en deels onder de grond te stoppen - en de straten van de stad als een soort vingers te laten doorlopen tot in het nieuwe stadsdeel.

Nieuwe pier

Er zal ook een nieuwe pier ontwikkeld worden met een uitkijkpost. Ten zuiden van de pier worden alle gebouwen afgebroken en er komen twee zwembaden, watersportfaciliteiten, speelterreinen en een locatie om outdoor aan fitness te doen. Aan de noordzijde komt een jachthaven. Er zal ook een dok komen dat groot genoeg is om cruiseschepen te kunnen verwelkomen.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten