Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Masterplan voor het centrum van Groot-Bijgaarden

De gemeente Dilbeek wil de leefbaarheid en de publieke ruimte in het centrum van de deelgemeente Groot-Bijgaarden verbeteren. Hiervoor werd via een wedstrijdprocedure het ontwerpteam VELD (stedenbouw en architectuur) - OSMOS (communicatie en participatie) - D+A (uitvoering van de werken) aangesteld. Tot en met januari 2023 gaan zij aan de slag om een masterplan uit te werken voor de vernieuwing van het centrum van Groot-Bijgaarden. Zes thema’s staan centraal: toegankelijkheid,  verkeersveiligheid, vergroening, eigen karakter, programmatorische invulling en cultuur en toerisme.

Masterplan voor het centrum van Groot-Bijgaarden

Het ontwerpteam stuurt op 9 en 10 september de participatiebus naar verschillende locaties in het centrum. Bewoners kunnen langskomen om hun ideeën, voorstellen en bezorgdheden te delen. Voorbijgangers worden aangesproken en uitgenodigd mee na te denken over wat gewenst is. Later in het ontwerpproces zullen samen met de bewoners en de middenstand de eerste visieplannen afgetoetst worden via werkgroepen. Op het einde van het traject worden de aangepaste plannen aan het publiek voorgesteld.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten