Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

McDonald’s blijft volharden in Tervuren

McDonald’s België heeft opnieuw een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een restaurant in Tervuren. Hoewel de vorige werd geweigerd, is de hamburgerketen ervan overtuigd dat het deze keer wel zal lukken. Er werden immers enkele aanpassingen aan het concept doorgevoerd. Zo zal het gebouw groen worden aangekleed, minder dicht bij de bewoning en scholen liggen, en zijn er extra maatregelen voor fietsers en voetgangers.

Alpha+-+Tervuren+4_Aerial+01_Final

Het restaurant zou op de bestaande commerciële site van de Carrefour Market aan de Leuvensesteenweg worden gebouwd. Er is nu wel gekozen voor een plaats naast de inrit,  waardoor het restaurant verder weg ligt van de omwonenden en de scholen. Concreet zal het gebouw achter het Esso tankstation en achter een groene buffer liggen, waardoor het veel minder prominent aanwezig is in de omgeving. Het zal nu ook twee verdiepingen tellen, waardoor de footprint kleiner is dan het oorspronkelijke concept. Verder wordt gekozen voor een afwerking met natuurlijke materialen (hout), een ruim groendak en een groengevel (zorgen voor wateropvang, verkoeling, meer biodiversiteit en minder fijnstof). Daarnaast zijn er zonnepanelen voorzien, alsook verblijfplaatsen voor onder meer vleermuizen, gierzwaluwen, huismussen, en koolmezen. Belangrijk is dat er geen bomen worden gekapt. Op de site worden zelfs nog extra bomen en struiken bijgeplant.

Het nieuwe project voorziet geen wijzigingen tegenover de bestaande situatie voor langzaam verkeer (voet- en fietspaden, oversteekplaatsen...) op de openbare weg en op de site zelf. De bestaande langzame toegang wordt behouden en verder uitgewerkt met conflictvrije stroken en veilige zebrapaden. Er zal een nieuwe overdekte fietsenstalling worden gebouwd en de verloren parkeerplaatsen worden gerecupereerd door de aanleg van nieuwe groenparkings op de site.  


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten