Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Mechelen sloopt entrepotgebouw voor ontwikkeling Keerdoksite

De site van Inter-Beton in Mechelen wordt vanaf 2022 herontwikkeld tot een woonplek met twee appartementsgebouwen en een publiek groen park van 1 ha. Om hiervoor ruimte te voorzien, ging begin 2020 al een eerste loods van Inter-Beton tegen de vlakte. De komende weken maakt de stad ook werk van de sloop van het nabijgelegen entrepotgebouw.    

Mechelen sloopt entrepotgebouw voor ontwikkeling Keerdoksite
De stad Mechelen wil de Keerdoksite aan het Rode Kruisplein ontwikkelen tot een nieuwe stadswijk met 800 woningen en een park. Eén van de obstakels is de aanwezigheid van de betoncentrale en het nabijgelegen entrepotgebouw. Inter-Beton heeft haar betoncentrale aan het Keerdok reeds verkocht aan projectontwikkelaar Global Estate Group. Die zal er ongeveer 50 appartementen realiseren. Begin 2022 zal het cementbedrijf de site verlaten.
 
“Het entrepotgebouw is eigendom van de stad Mechelen en kwam recent volledig vrij. De laatste vereniging die er nog gevestigd was, fotoclub Smile, verhuisde naar het dorpshuis van deelgemeente Hombeek. Volgens de planning zullen de afwerken reeds in januari afgerond zijn”, aldus Koen Anciaux, schepen van Gebouwen en Eigendommen.
 
De opdracht wordt uitgevoerd door Van Loo Projects uit Ramsel (Herselt). De afbraak van het entrepotgebouw kost de stad ongeveer 28.000 €. De materialen worden gerecycleerd.
 
“De Keerdoksite is een toplocatie in de stad, maar de site lag er jarenlang verlaten bij. Met de sloop van het entrepotgebouw zetten we een nieuwe stap in de herontwikkeling van de site tot een duurzame woonwijk met een parkeergebouw en een vernieuwd Rode Kruisplein”, aldus schepen van Stadsvernieuwing Greet Geypen.
 
In de plaats van het entrepotgebouw komt er een stadspark met een oppervlakte van ongeveer 1 ha. Het park moet uitgroeien tot een ontmoetingsruimte. Vanaf 2022 zal gestart worden met de ontwikkeling van dit deelgebied.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten