Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Mechelen zet stadsvernieuwingsproject aan Zwartzustersvest in de steigers

Zorgbedrijf Rivierenland en de stad Mechelen investeren in de voormalige ziekenhuissite aan de Zwartzustersvest. De plannen liggen klaar. Binnenkort begint de firma Van Loo met de afbraak van de gebouwen en de ondergrondse garage, een karwei dat zeven tot acht maanden zal duren. De vrijgekomen ruimte moet plaats bieden aan het woonzorgcentrum Hof van Egmont, een private residentiële ontwikkeling met ongeveer 50 stadsappartementen en 16 assistentiewoningen, een ondergrondse (rotatie)parking en een publieke groene ruimte. Er komen ook een lokaal dienstencentrum, een publiek park en ruimte voor buurtgerichte functies zoals een brasserie, wellness of een wasbar. Parallel met de sloopwerken wordt er een archeologisch onderzoek uitgevoerd door Archeologiebureau BAAC. Voor de nieuwe ontwikkeling en de mix aan functies werd één team aangesteld, dat zowel het ontwerp als de bouw op zich zal nemen. Het gaat om de tijdelijke maatschappij CAAAP + Artes Roegiers + Artes Depret + Artes Projects.

Mechelen zet stadsvernieuwingsproject aan Zwartzustersvest in de steigers

Voor Zorgbedrijf Rivierenland wordt een nieuwbouw woonzorgcentrum gerealiseerd, ter vervanging van het huidige Hof van Egmont dat zich op dit moment aan de Speecqvest bevindt. Naast een honderdtal zorgflats zitten hierin ook kamers voor mensen met dementie verdeeld over twaalf groepswoningen, tien kamers voor kortverblijf, een dagverzorgingscentrum en een lokaal dienstencentrum. In de loop van 2026 verhuist het woonzorgcentrum Hof van Egmont naar de nieuwe woonzorgsite. In de lente of de zomer van dit jaar wordt de omgevingsaanvraag voor de nieuwbouw ingediend. In het voorjaar van 2024 beginnen de werken aan het nieuwe woonzorgcentrum.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten