Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nacht van de Bouwvakker bekroont Moodsparket, L.D. Design en T2-campus

Meer dan 230 genodigden schoven na de eerste beursdag van Bouwinnovatie op vrijdagavond 19 januari aan in de Hasseltse Ethias Arena voor de vijfde (gala-)editie van de Nacht van de Bouwvakker. Hierbij vielen Moodsparket uit Hasselt, L.D. Design uit Riemst en de T2-campus uit Waterschei in de prijzen.

nacht va de bouwvakker1

Eric Selis mocht de Prijs van de Architectenjury uitreiken aan Moodsparket. Voor deze prijs vormden de opbouw van de stand, de verzorging van decoratie en inrichting, de presentatie van producten of diensten en de ontvangst van de bezoekers de (esthetische) criteria. De jury loofde Moodsparket voor zijn actieve stand die blijk geeft van een creatieve invulling op een moeilijke locatie en bekoort door de presentatie van eigen producten met een grote diversiteit. Ook de gedetailleerde decoratie viel in de smaak.

De Prijs van de Persjury had oog voor de klantvriendelijkheid van de standhouders, de opbouw van de stands in functie van de toegankelijkheid en de creativiteit van de standhouders inzake actieve klantenbenadering (teasers, proactief onthaal). Juryvoorzitter Johan Lambrechts bekroonde de stand van L.D. Design (Frank Dirkx), waarvan de medewerkers permanent klaarstonden om de beursgangers op een zachte maar sympathieke manier naar hun presentatie te lokken. Eens de aandacht van de bezoekers gevangen hielden ze die vlotjes vast met een aanschouwelijke en overtuigende uitleg over hun product, een keukenafvalvermaler van biologisch afbreekbare voedselresten.

Beide laureaten kregen een exclusief kunstwerk en oorkonde, digitale en gedrukte advertentieruimte en een gratis banner.

Jean-Pierre Schroeders, voorzitter van Bouwinnovatie, merkte tijdens zijn korte toespraak op dat iedereen misschien wel zegt dat internet de goedkoopste manier van handeldrijven is, maar dat hij toch kiest voor een direct, face-to-face contact met klanten. Hij wenste alle standhouders traditiegetrouw een succesvolle beurs toe met vele contacten en contracten.

Leon Peters (r.) reikte de Bouwaward uit.

Leon Peters, voorzitter van Bouwunie Limburg, mocht de Bouwaward uitreiken. “Tijdens de vorige editie bekroonden we nog de Bouwvakker en het Bouwbedrijf van het Jaar. Ditmaal zijn we van deze formule afgestapt en reiken we een Bouwaward uit aan een verdienstelijke persoon of organisatie die een meerwaarde biedt voor of een uitzonderlijke bijdrage levert aan de Limburgse bouwsector. Dit jaar bekronen we een samenwerking tussen drie partijen die de top van Limburg vormen: de stad Genk, de VDAB en Syntra Limburg. Deze organisatie noemt zich de T2-campus, wat staat voor ‘Technologie en Talent’. Op dit ogenblik ontwikkelen ze een supermodern gebouw op de Thor-site in Waterschei (Genk), waarin de hoogwaardigste technologieën zullen voorgesteld worden i.s.m. bedrijven en leerlingen op alle niveaus. Elke dag zullen er zowat 1.300 trainees leren, werken, ondernemen en beleven. De open campus omvat een 15-tal labs en een tachtigtal leslokalen en wordt ondersteund door een honderdtal personeelsleden. De opening is in september voorzien”, deelde hij mee.

Bouwunie Limburg kan volgens hem een dergelijke vooruitgang alleen maar toejuichen en mee steunen. Voor de bouwsector is het immers van het grootste belang dat alle partijen op de juiste golflengte zitten tijdens het ganse traject van het bouwproces, en dit kan alleen door de juiste opleidingen aan te bieden met de nieuwste technologieën.

Dirk Vanstipelen van Syntra Limburg en Kathleen Parthoens van de stad Genk mochten de Bouwaward 2018 in ontvangst nemen.

“Voor de award zelf hebben we een beeldje laten maken met een 3D-techniek. De traditionele bouwvakker is immers niet meer van deze tijd en hij moet zich dringend bijscholen om de overstap te maken naar de nieuwe toekomst, waarin 3D-printing veel zal betekenen. De T2-campus van zijn kant wordt ongetwijfeld een vaste waarde voor Limburg en ver daarbuiten”, opperde Leon Peters.

Along Comes Mary zorgde voor de muzikale omkadering.

Tijdens deze Nacht van de Bouwvakker werden tevens tombolaloten verkocht waarmee champagnepakketten en twee maanden rijplezier met een Fiat Fullback te winnen waren. De opbrengst was bestemd voor de inrichting met verschillende materialen van een snoezelbadkamer in de nieuwe dagopvang van Ter Heide uit Genk en Zonhoven, dat een warme thuis biedt aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of bijkomende beperkingen. Daarna mocht de dansbare swing, aanstekelijke twist, pittige lindyhop en heupwiegende rock’n roll uit de fourties, fifties en sixties van Along Comes Mary (genoemd naar frontwoman Marijke Hulsmans en/of naar de gelijknamige song van The Association of The Bloodhound Gang?) nog voor de muzikale noot zorgen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten