Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuw dierenasiel in Schoten

De plannen van TEEMA architecten voor de bouw van het nieuwe dierenasiel in Schoten zijn klaar. Het nieuwe complex komt vlak naast het huidige dierenasiel. In het nieuwe asiel zal er plaats zijn voor twintig tot vijfendertig honden en vijfentwintig katten.

Nieuw dierenasiel

Groene heuvel

“Er moeten nog enkele dingen uitgewerkt worden, maar hopelijk kunnen we volgend jaar al verhuizen”, zegt Dany Hubrechts, voorzitter van het dierenasiel. "De honden- en kattenhokken zullen onder een groene heuvel zitten. Dat zorgt voor minder geluidsoverlast. De hokken voor de kittens kijken wel uit op de heuvel”, gaat Dany verder. De honden zitten verdeeld in drie gangen. Zo worden de honden uit gang twee en drie niet onrustig wanneer de hondjes in de eerste gang hun brokjes krijgen.”

Groendak

Het nieuwe dierenasiel zal ook energieneutraal zijn. Het zal grondwater inzetten, krijgt een groendak met zonnepanelen en voor de airco gebruiken ze koelte uit de ondergrond. Het hele project, uitgewerkt door TEEMA architecten, zal tussen de 300.000 en 500.000 € kosten. “De kosten van het project dragen we zelf”, zegt Hubrechts. Wel zal de gemeente voor enkele zaken bijdragen, zoals bijvoorbeeld de parking.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten