Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuw Gents studentenhome met 530 studentenunits

Projectontwikkelaar Immogra heeft een vergunning aangevraagd voor Drie Koningen, een gloednieuw studentenhome dat 548 kotstudenten een thuis zal bieden langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem. 76 procent van de kamers worden aangeboden aan sociaal tarief.

BKBC - 2024-04-29T164025.631
Immogra

Vlaanderens grootste studentenstad Gent telt liefst 10.000 koten te weinig. Voor  548 kotstudenten komt op relatief korte termijn mogelijk een oplossing. De Gentse projectontwikkelaar Immogra heeft immers een vergunning aangevraagd voor een splinternieuw studentenhome tegenover de KBC-toren. Die zal 512 kamers en 18 studio’s voor telkens twee studenten tellen.

In het gebouw ten westen van de site plant de ontwikkelaar op de gelijkvloerse en eerste verdieping kantoren die geschikt zijn voor startende ondernemers of co-working. Ondergronds komen 46 parkeerplaatsen.

Slechts 18 procent van de totale oppervlakte (17.142 m²) wordt bebouwd. De bestaande groene gordel wordt verder versterkt met  nieuwe planten en bomen. Ook op het vlak van energie- en waterverbruik zet de ontwikkelaar maximaal in op duurzame en circulaire technieken.

Als alles volgens plan verloopt, hoopt Immogra dit jaar de vergunning te krijgen, zodat de werken vanaf begin volgend jaar kunnen starten. In dat geval zullen de eerste studenten vanaf de start van het academiejaar 2027 in Drie Koningen  terechtkunnen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten