Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuw wooncomplex op Linkeroever

Met ‘Westville’ is de laatste fase bereikt van Regatta, de grootste gebiedsontwikkeling van Antwerpen. Het gaat over 133 BEN-wooneenheden die over drie gebouwen worden verdeeld: Westville City, Living en Park. Opvallend is dat het project vooral mikt op de groeiende huurmarkt en zo’n 30% van de appartementen voorbehoudt voor betaalbare verhuur.

205.EXT.GB2.BOLD.cam A3
Vooruitzicht

Het ontwerp van Westville City is van het Antwerpse architectenbureau Bold en landschapsarchitecten van Avantgarden. Zij hielden alvast rekening met de groene sfeer die rond het gebouw is voorzien. Pal ernaast komt immers het nieuwe Antwerpse park van 18 ha dat de op- en afrit van Linkeroever vervangt. Een andere grote troef is dat 42 van de 133 appartementen specifiek voor huurders zijn voorzien. Deze (voornamelijk compacte) woonunits worden immers uitsluitend aan particuliere investeerders verkocht. Bedoeling is jonge koppels, starters of alleenstaanden kansen te geven op een betaalbare woonst op Linkeroever. Zo wil de Antwerpse gebiedsontwikkelaar Vooruitzicht tegemoetkomen aan de immense nood aan betaalbare én duurzame huurappartementen in de stad. 

205.INT.GB2.BOLD.cam int B (blok C)
Vooruitzicht
205.INT.GB2.BOLD.cam int C3 (blok C)
Vooruitzicht
205.EXT.GB2.BOLD.cam A2.3
Vooruitzicht
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten