Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuw woonproject slaat brug tussen oud en nieuw

In het dorpscentrum van Heffen, op de site die opeenvolgend dienst deed als brouwerij, feestzaal, paardenstal en jachthuis, bouwt Cogiva het woonproject ‘Heffena’. Het beschermde Jachthuis vormde de inspiratiebron voor het ontwerp en wordt weldoordacht geïntegreerd in het project met elf appartementen, vier penthouses, twee duplexen en twee commerciële ruimtes. Respect voor het erfgoed en duurzaamheid lopen als een rode draad doorheen deze reconversie.

Exterieur achtergevelzicht finaal
Cogiva

‘Heffena’ verwijst naar de oudst teruggevonden naam van Heffen. En dit is maar één van de vele manieren waarop in dit project de brug tussen heden en verlegen wordt geslagen. Hoewel het complex een hedendaagse en vernieuwende architectuur uitstraalt, wordt toch het authentieke dorpsprofiel en historische aanzicht gerespecteerd. Alle units genieten van alle comfort, zoals vloerverwarming, domotica, koeling, energiezuinige installaties... Ook qua ligging combineert Heffena het beste van twee werelden. Vlakbij de Zenne en het natuurgebied Blaasveldbroek koppelt de locatie charme, rust en gezelligheid aan de nabijheid van de centrumstad Mechelen. 

Alle units zijn zo ontworpen dat elke leefruimte maximaal wordt benut en van een maximale natuurlijke lichtinval kan genieten. Elk appartement voldoet aan de E20-norm dankzij een doorgedreven isolatie, maximale luchtdichtheid, energiezuinige toestellen, zonnepanelen, isolerende beglazing... Alle bewoners hebben bovendien toegang tot een grote gemeenschappelijke tuin. De oplevering is voorzien voor de zomer van 2024.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten