Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuwbouw stedelijke kinderopvang Antwerpen

Het gebouw van de stedelijke kinderopvang Kadee in Antwerpen (Kiel) voldoet niet meer aan de huidige normen van een modern, duurzaam gebouw. Een volledige nieuwbouw bleek de beste optie. Het schepencollege legt de plannen nu voor aan de gemeenteraad. Na goedkeuring kan de bouw in 2022 beginnen. Het nieuwe gebouw komt vlak naast het huidige kinderdagverblijf.

Nieuwbouw stedelijke kinderopvang Antwerpen
De nieuwe Kadee wordt een modern en duurzaam kinderdagverblijf met acht leefgroepen en 144 kindplaatsen. Op het gelijkvloers komen vijf leefgroepen en een keuken, drie leefgroepen kunnen terecht op de eerste verdieping.
 
De huidige Kadee blijft tijdens de bouwwerken operationeel. Zo ontstaat er geen tekort aan opvangplaatsen. Hiervoor wordt een slimme fasering van het bouwproject toegepast. Zo blijven er steeds zes leefgroepen in gebruik. Het oude gebouw zal gefaseerd worden afgebroken.
 
De nieuwe locatie combineert een veilige en inspirerende binnenruimte en een groene en avontuurlijke buitenruimte. Kadee is bovendien omringd door groen, door de ligging aan het Kielpark, aan de Jan Frans van de Gaerstraat.
 
Het totale investeringsbudget voor het project bedraagt 6.276.581,65 €. AG VESPA is gedelegeerd bouwheer. Indien alles volgens de planning verloopt, starten de werken in de zomer van 2022. De oplevering is voorzien voor 2024.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten