Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Het gemeentebestuur van Nazareth schreef een architectuurwedstrijd uit om een ontwerper te vinden voor de nieuwe infrastructuur voor de plaatselijke academie en de koninklijke harmonie. Beiden krijgen een nieuw repetitielokaal dat ze met elkaar zullen delen. Ook het voorplein van de academie op het Dorp wordt aangepakt, zodat er een betere link is met het dorpsplein.

Nieuwbouw-voor-Academie-en-Harmonie-van-Nazareth-(1)

Het winnende ontwerp is van de bureaus VOLT Architecten uit Gent en AnD Architecten uit Brugge. Het architectenteam werkt nu het ontwerp verder uit. Het bestuur verwacht uiterlijk tegen midden 2023 de vergunning te kunnen aanvragen. Pas daarna kunnen de bouwwerken ingepland worden.

Het ontwerp doet het voorplein naadloos overgaan in het dorpsplein. Hierdoor is er een visuele én praktische link tussen het gebouw en het Dorp. Deze uitvoering moet van het Dorp een levendig dorpsplein maken. Het gebouw zelf wordt mooi geïntegreerd tussen de voormalige dekenij en het bestaande gebouw van de academie. Het gebouw zal vlot toegankelijk zijn en er is een logische indeling van de ruimtes.

Het nieuwe gebouw past in het meerjarenplan van Nazareth. Eén van de doelstellingen is om meer ruimte te creëren voor ontmoeting en verbinding. Hier gebeurt dit door mensen van alle leeftijden samen te brengen rond kunstonderwijs en het verenigingsleven, met de focus op podiumkunsten en muziek. De repetitiezaal is immers zowel voor de academie als voor de harmonie bedoeld.



 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten