Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuwe architecturale parel in het centrum van Oostkamp

Binnen twee jaar zal het centrum van Oostkamp er compleet anders uitzien, met als blikvanger de vernieuwde Schooldreef. De straat wordt een autoluwe ontmoetingsplaats met veel groen. Aansluitend bij dit geheel verrijst tegen de zomer van 2025 op de hoek van de straat ook een appartementencomplex. Bouwonderneming Christiaens is zopas gestart met funderingswerken voor de nieuwe residentie ECho. Het gaat om een project dat ruimte zal bieden aan zeventien appartementen, vier handelszaken en een ondergrondse parking.

Nieuwe architecturale parel in het centrum van Oostkamp

Het gebouw van wit beton met glaspartijen en groene geveltuinen werd ontworpen door Architectenburo Berkein. De groenvlakken ogen mooi en stralen een zekere rust uit, maar zorgen tegelijk voor een betere isolatie, absorberen geluid en hebben in de zomer een koelende functie. Ze dragen ook bij aan de filtering van de lucht. 

Het gemeentebestuur van Oostkamp zal twee ondergrondse niveaus aankopen om ze als publieke parking ter beschikking te stellen. Volgens de planning kan de parking in de zomer van 2024 in gebruik worden genomen. Tegen dan zouden ook de werkzaamheden aan de residentie ECho flink gevorderd moeten zijn. De eerste bewoners worden verwacht tegen de zomer van 2025.

In de naam ‘ECho’ zitten bij wijze van eerbetoon de initialen verwerkt van Eddy Christiaens, de vader van Michiel, de zaakvoerder van Christiaens Projects. Eddy Christiaens had de grond gekocht om er een project te realiseren waarmee hij zijn bedrijf op de kaart zou kunnen zetten en waarover nog jaren zou worden gepraat. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten