Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuwe bestemming gezocht voor Leuvens Notarishuis

Vele tientallen jaren kon je terecht in het Leuvense Notarishuis om onroerend goed aan te schaffen tijdens openbare verkopen, maar nu zoekt het beschermde pand aan de Bondgenotenlaan zelf een nieuwe eigenaar. Het pand heeft een oppervlakte van 2.600 m² en bestaat uit een herenhuis, een binnengebied met parking, en een roepzaal. Aan het gebouw hangt een prijskaartje van 3,5 miljoen euro.

Nieuwe bestemming gezocht voor Leuvens Notarishuis (1)
Het pand werd in 1922 gebouwd als notariswoning en -kantoor en is vandaag op zoek naar een nieuwe invulling. De roepruimte werd bijna 50 jaar geleden, samen met de tweede toegang aan de Maria-Theresiastraat, aan het perceel toegevoegd. Teherbestemmen.be, een Vlaams vastgoedplatform voor bijzondere panden die om herbestemming vragen, brengt het nu op de markt. 
 
Achter het historische herenhuis bevinden zich een groen binnengebied en de gekende voormalige roepzaal die sinds de start van online openbare verkopen veel minder wordt gebruikt. Door die combinatie kan het pand uitgroeien tot een verweven locatie, verbonden door het gelijkvloers, met uiteenlopende activiteiten.
 
Volgens één van de scenario’s uit de herbestemmingsstudie, die in samenwerking met verschillende stadsdiensten tot stand kwam, kan de roepzaal uitgroeien tot een locatie die plaats biedt aan enkele culturele verenigingen. Heel wat Leuvense organisaties zoeken naar geschikte infrastructuur voor hun activiteiten. 
 

 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten