Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuwe Borgerwijk krijgt vorm

Borgerwijk, de nieuwe invulling van de voormalige zorgsite in Sint-Katelijne-Waver, krijgt stilaan vorm. Middelbare school De MET heeft recent een vergunning aangevraagd voor enkele gerichte verbouwingen aan een deel van het seminariegebouw.

Ontwerp zonder titel - 2024-01-30T164939.260
Borgerwijk

De afgelopen jaren is het uitzicht van de Borgerstein-site in Sint-Katelijne-Waver aanzienlijk veranderd. Vzw Borgerstein nam zijn intrek in de nieuwe zorgcampus. In de assistentiewoningen en appartementen zijn de eerste Borgerwijkbewoners een feit. Vanaf 2026 zullen 230 gezinnen een nieuwe thuis vinden op de site en worden ook een aantal buurtondersteunende faciliteiten verwelkomd. 

Met de plannen van De MET wordt een nieuwe stap in het traject genomen. De middelbare school is dringend op zoek naar een nieuwe locatie voor 250 leerlingen en liet haar oog vallen op het meest rechtse deel van de voorbouw van het seminariegebouw. Ondertussen heeft de school een vergunningsaanvraag ingediend om op termijn te verhuizen. 

Het Consortium Bergesteyn, het Regionaal Landschap Rivierenland en de gemeente Sint-Katelijne-Waver hebben vorig najaar de eerste werken uitgevoerd aan het park. Het Consortium doet zijn naam als duurzame projectontwikkelaar alle eer aan. Naast maximale aandacht voor groen en een duurzame mobiliteit, zet de ontwikkelaar volop in op circulariteit bij de ontmanteling van het seminariegebouw. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten