Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuwe plannen voor hotel Petit Rouge in Blankenberge

De West-Vlaamse projectontwikkelaars ION en POC Real Estate werken aan een nieuwe toekomst voor het bekende hotel Petit Rouge in Blankenberge. POC Real Estate was al eigenaar van de aanpalende site en kocht begin vorig jaar samen met ION ook de Petit Rouge. Samen hopen ze het volledige terrein de komende jaren een nieuw gezicht te geven. Er is reeds een eerste studieronde gestart. In een volgende fase zal een dossier samengesteld worden om naar de stedenbouwkundige administratie te stappen.

Nieuwe plannen voor hotel Petit Rouge in Blankenberge

In eerdere plannen was er nog sprake van dat het gebouw met de typische gele gevel zou worden afgebroken, maar dat lijkt niet de bedoeling te zijn van de nieuwe eigenaars. “Precieze plannen zijn er nog niet, maar we willen zeker het historisch erfgoed zo goed mogelijk bewaren en integreren. Daarnaast kijken we of we kunnen breken met de typische ‘Atlantikwall’, de klassieke appartementsgebouwen op de Zeedijk, en meer differentiëren”, zegt Kristof Vanfleteren, CEO van ION.

Het verhaal van de Petit Rouge begon omstreeks 1860 toen de Blankenbergse horecafamilie Pauwels er een café startten waar klanten het aperitiefdrankje ‘petit rouge’ bestelden, een soort porto met kersensmaak. De naam van het drankje bleef verbonden met één van de eerste gebouwen op de dijk van Blankenberge dat nadien een succesvol hotel met bijna 80 kamers werd. In 1995 kocht de socialistische mutualiteit De Voorzorg uit Limburg het hotel om het te gebruiken als vakantiecentrum, maar in januari 2020 sloot het voorgoed de deuren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten