Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuwe seniorenwoningen in de Marollen

In het hartje van de Marollen in Brussel werden 39 nieuwe woongelegenheden voor senioren ingehuldigd. Het project werd gerealiseerd door de Grondregie van de stad Brussel en bevindt zich aan de Hoogstraat 193.

marollen2

De nieuwbouw bestaat uit een handelszaak van 135 m², een gemeenschapsruimte met keuken van 107 m², 38 studio’s van gemiddeld 39 m² waarvan twaalf aangepast voor personen met beperkte mobiliteit, één appartement van 80 m² en zeven parkeerplaatsen. In totaal gaat het om 1.571 m² bewoonbare oppervlakte.

Het gekozen bouwmateriaal heeft een lage omgevingsimpact en is zo duurzaam mogelijk. 35 woongelegenheden voldoen aan de passiefnormen en vier aan de lage-energienormen. Daarnaast is het gebouw voorzien van een groendak van 282 m² en werd  36 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd die zorgen voor een besparing van 50% op de productie van sanitair warm water. Architectenkantoor Styfhals & Partners nv uit Machelen was de ontwerper van het project dat in totaal 4.797.000 € heeft gekost, aannemer Democo zorgde voor de realisatie.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten