Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuwe serviceresidentie voor senioren 
in Brugge

In Brugge bouwde ION de afgelopen 18 maanden de residentie ‘Het Reihof’ in opdracht van uitbater Domitys. Op een oppervlakte van bijna 11.000 m² werden 113 appartementen en meer dan 1.000 m² gemeenschappelijke ruimtes voor zelfstandige senioren ingericht. Het gaat om een uniek concept dat comfort, veiligheid en diensten op maat voor de bewoners combineert.

FVermeulen_10

Het Reihof, dat zich vlakbij het park Ten Boomgaard in Brugge situeert, werd ontworpen door architectenbureau A1AR. De assistentiewoningen omvatten  een keuken, een badkamer met inloopdouche, één of twee slaapkamer(s) en een ruime woonkamer. Veiligheid en comfort staan centraal. Daarom zijn de woningen voorzien van grote ramen, een terras, in de hoogte verstelbare schakelaars en stopcontacten, bredere deuren... Op die manier kunnen ook rolstolgebruikers er perfect wonen. De verdeling van de appartementen over drie vleugels zorgt voor een mooie integratie van de architectuur met de wijk. Er is ook een ruime ondergrondse parking met 80 parkeerplaatsen en 83 fietsparkeerplaatsen. Maar vooral de vele gemeenschappelijke ruimtes zijn opmerkelijk: zo zijn er een kapsalon, een multimediale lounge voor filmavonden, een bibliotheek, een restaurant, een lounge bar, een zwembad, een wellnessruimte infraroodsauna en massagefaciliteiten terug te vinden. 

FVermeulen_8
FVermeulen_7
FVermeulen_4
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten