Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ontwerp klaar voor nieuwe campus Arteveldehogeschool aan Dok Zuid

Het ontwerp voor de campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid is klaar. 2.500 studenten zullen vanaf september 2028 les volgen in twee moderne campusgebouwen. In een derde gebouw komen 240 studentenkamers, een jeugdhuis en buurtgerichte commerciële functies. De bouw start in 2025.

Ontwerp zonder titel (42)
Triple Living

Stadsontwikkelingsbedrijf sogent koos een ontwerp met drie losstaande volumes. Eén campusgebouw met elf bouwlagen en één met vier, verbonden door een passerelle. In de bovenste verdiepingen van het hoogste gebouw komen administratieve ruimtes, in de lagere verdiepingen en in het tweede gebouw leslokalen, coworkingruimtes en lunchplekken. In het lagere gebouw komt ook een auditorium. 

In het derde, losstaande gebouw met zes bouwlagen komen 240 studentenkamers rondom een groen atrium. Op het gelijkvloers komen buurtgerichte commerciële voorzieningen. Aangrenzend komt een buurtpark.  Auto’s worden naar de nieuwe, ondergrondse parking geleid onder het campusgebouw. Daar komen ook fietsparkeerplaatsen. 

De campus moet bijdragen aan de ontwikkeling van de buurt rond Dok Zuid en Dampoort. Het ontwerp is van de hand van projectontwikkelaar Triple Living NV, die een team samenstelde met evr-architecten, Baukunst, Jan De Nul Group, Max Dudler, Aardlab, Sweco, Vogt Paysage+Urbanisme en Leon Reniers. Ze kozen voor een duurzame passiefbouw, met gerecycleerd staal en duurzame alternatieven voor cement. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten