Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ontwerper aangeduid voor overheidsproject in Jette

Pierre Blondel Architectes uit Elsene gaat het vastgoedproject aan de Vandenschrieckstraat in Jette ontwerpen. Dat project, een samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten, omvat nieuwe woningen, huisvesting voor gemeentelijke diensten en een openbaar tuinparkje.

Ontwerper aangeduid voor overheidsproject in Jette
In juli 2017 vertrouwde de gemeente Jette aan citydev.brussels een opdracht van gedelegeerd bouwheerschap toe om een vastgoedproject te ontwikkelen aan de Vandenschrieckstraat 75-77. Daar komen naast veertien geconventioneerde koopwoningen ook 660 m² beschikbaar voor openbare diensten. L’Oranger vzw neemt er zijn intrek, samen met twee gemeentediensten: de dienst Veiligheid en Preventie en de dienst Slachtofferhulp, Bemiddeling en Alternatieve Maatregelen.

Nieuwe weg

Er wordt ook een nieuwe openbare weg getrokken vanaf de Vandenschrieckstraat tot aan de percelen van de gemeente achteraan op de site, het OCMW van Jette. Aan weerszijden daarvan wordt een openbaar tuintje aangelegd. Dat is zichtbaar vanaf de straat, en er komt onder meer een moestuin voor de wijkbewoners.
 
Pierre Blondel Architectes heeft de dienstenopdracht voor projectontwerpers binnengehaald. Samen met partners Les Marneurs, BESP bvba, MK Engineering, Georges Brutsaert Architects bvba (veiligheidscoördinatie) en D2S International gaat Pierre Blondel Architectes het gebouw aan de straat en het bijgebouw transformeren.

Zonnepanelen

De bedoeling is om bij de afbraakwerken zo weinig mogelijk afval te produceren. Zo wil de projectontwerper ongeveer 300 m² bakstenen van de andere gebouwen hergebruiken. Er zullen ook 85 fotovoltaïsche panelen worden geplaatst, voldoende om te voorzien in de primaire energiebehoefte van de helft van de woningen.
 
Ook het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw is bijzonder: dat wordt een houten parkpaviljoen in bungalowstijl dat harmonieus zal opgaan in de openbare tuin.
 
“Citydev.brussels en de gemeente slaan de handen in elkaar om deze site op te waarderen. Nu zitten de diensten verspreid over de gemeente en dit project brengt ze samen. Zo kunnen we onze inwoners een dienstenpool op maat aanbieden en krijgen de gebruikers een mooie onthaal- en werkomgeving. Door de diensten onder één dak te verenigen, besparen we ook”, aldus burgemeester  Hervé Doyen.
Foto’s: © Les Maneurs
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten