Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ontwerper gezocht voor 289 woningen Arenawijk in Deurne-Zuid

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen, gaat op zoek naar een ontwerpteam voor de vervanging van de bestaande appartementsgebouwen in de noordrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid. Het gaat om ongeveer 289 nieuwe sociale woningen. Kandidaten kunnen zich aanmelden vóór 14 juni 2022 om 11.30 uur.

Ontwerper gezocht voor 289 woningen Arenawijk in Deurne-Zuid
AG Vespa
In de jaren ’60 van de vorige eeuw drukte de modernistische architect Renaat Braem zijn stempel op dit bijzondere stuk stad met de bouw van sociale woningen en de grote Arenahal in een groen kader. Vandaag is de wijk aan vernieuwing toe. 
 
Er is een inrichtingsplan gemaakt dat de krijtlijnen uitzet voor de herontwikkeling van de Arenawijk. Het plan gaat uit van een groene, autoluwe woonwijk met vlotte verbindingen voor fietsers en voetgangers.
 
De bestaande appartementsgebouwen in de zuidrand worden gerenoveerd door AG Vespa. Daarnaast is er plaats voor nieuwe publieke functies zoals een school en een sporthal en wordt de publieke ruimte heraangelegd. 
 
De gebouwen in de noordrand voldoen technisch en planmatig niet meer aan de huidige normen en comforteisen en zullen gesloopt en vervangen worden door 289 nieuwe sociale woningen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten