Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ontwerper gezocht voor kinderdagverblijf en upgrade schoolgebouw

De stad Gent zoekt een ontwerpteam om een nieuw kinderdagverblijf te realiseren op de terreinen van Basisschool De Vlieger in de Dampoortwijk. Tegelijkertijd mag dat team zich ontfermen over de bestaande, gedeeltelijk historisch waardevolle, schoolsite aan de Dendermondsesteenweg / Wasstraat. Kandidaturen moeten ingediend worden vóór 8 maart.

Ontwerper gezocht voor kinderdagverblijf en upgrade schoolgebouw
Er is immers een stevige upgrade nodig inzake brandveiligheid, toegankelijkheid en interne organisatie. De gebouwen moeten in de toekomst ook meer openstaan voor de buurt, dit volgens het bredeschool-principe. Een hele uitdaging dus, niet in het minst om ook de fasering goed te krijgen.
 
Het goede nieuws is dat er al een masterplan werd opgesteld. De stad lanceert een mededingingsprocedure met onderhandeling om een ontwerpteam aan te stellen met de nodige expertise, waaronder een architect, een landschapsarchitect, een epb-verslaggever, experten techniek, akoestiek, stabiliteit en milieu.
 
De procedure verloopt in twee fases. Slechts drie tot vijf kandidaten kunnen deelnemen aan de tweede fase. De stadsbouwmeester maakt deel uit van de beoordelingscommissie voor de selectie en gunning.
 
De bruto vloeroppervlakte van de hele site bedraagt 7.000 m². De totale bouwkostprijs wordt geraamd op maximum 2.843.056 €, zonder btw, herzieningen en erelonen en inclusief de buitenaanleg.

Indicatieve timing
 
• Maart 2022: indienen aanvragen tot deelname.
• Mei 2022: kennisgeving selectie/niet-selectie.
• Juni 2022: versturen bestek.
• Augustus 2022: indienen offerte.
• Oktober 2022: Gunning.
• December 2022: start opdracht.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten